Over Hans Jeths

Hans Jeths heeft een achtergrond als theatermaker en -docent, acteur, lichaamsgericht therapeut, personal coach en training professional. Hij beschikt over een brede kennis en ervaring op het gebied van creativiteit en potentieel-ontwikkeling. Hij zet dat enerzijds in als creatief begeleider, trainer en coach, anderzijds als maker en speler van eigen artistieke projecten en producties.

Creatief begeleider, trainer en coach

Zijn expertise als begeleider, trainer en coach varieert van het geven van advies, begeleiding en coaching tot het verzorgen van presentatietrainingen en trainingen in persoonlijk leiderschap. Zowel in groepsverband, als in een-op-een sessies combineert hij persoonlijke ontwikkeling met doordachte leerervaringen die mensen verbindt en die creativiteit en authentieke communicatie aanmoedigt. Hij werkt voor het bedrijfsleven, de culturele sector, het onderwijs en (semi-) overheidsorganisaties. 

Coaching / Presentatietraining onder constructie

Begeleider van opstellingen

Sinds 2009 werkt hij regelmatig met Systemische Opstellingen (Hellinger/Weber), voornamelijk in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Ook voor zijn eigen artistieke werk maakte hij al regelmatig gebruik van systemisch werk en na een persoonlijk theaterproject ontstond bij hem het idee voor een combinatie van theater met systemisch werk. Dat leidde in 2015 tot een nieuwe methode Karakteropstellingen; systemisch werk in combinatie met de magie en dynamiek van verhalen en personages. Hij werkt met Karakteropstellingen met artistieke makers en spelers, storytellers, voor organisaties en in het kunstvakonderwijs.

Karakteropstellingen.com

Theatermaker, performer

Als theatermaker en performer onderzoekt Hans Jeths de grenzen van theater met beeldende kunst, storytelling, poëzie, fotografie en film. Zijn wortels liggen in het fysiek theater en tragikomedie. De menselijke kwetsbaarheid, wachten, niet-weten en het fragiele in de mens zijn terugkerende elementen in zijn werk. Hierbij laat hij zich graag inspireren door de hedendaagse clown. Hij produceert eigen creatieve projecten en kleine theatrale producties. Hij werkt zowel alleen, als in samenwerking met anderen of in opdracht.

Studio / BeeldtOpleiding

Hans Jeths is opgeleid als theaterdocent, fysiek speler en maker, clown, lichaamsgericht therapeut en systemisch opsteller.

Hij studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht en volgde verschillende fysieke acteer- en clownsopleidingen, onder andere bij Barbara Branca (USA), Grindl Kuchirka (CA), Mark Kingsford (NL), Pierre Byland van Burkesk Center (CH), Kirsten Lüpke (NL), Nader Farman (BE) en Peta Lily (GB).

Hij volgde hij opleidingen in lichaamsgerichte therapie (Human Potential Movement) en Voice Dialogue (Stone).

Sinds 2009 volgt hij opleidingen en trainingen in Systemisch Opstellingen bij diverse nationale en internationale trainers en instituten, waaronder Elly te Brake, Annelies Boutelier, Hunter Beaumont, Judith Hemming, Ineke van Keulen, Oscar David en Daan van Kampenhout.

Hij verdiepte zich in verschillende methoden voor zelfonderzoek en meditatie, het Enneagram en Viewpoints (Bogart & Landau).

De laatste jaren is zijn werk sterk beïnvloed door de dieptepsycholoog A.H. Almaas, bij wie hij van 2001-2011 in training was.Achtergrond en werkervaring

Artistieke projecten

LinkedIn


COPYRIGHT© 2020  HANS JETHS