STAAT VAN AANDACHT


Er is een groot verschil tussen vooruitgang en het uiterlijke vertoon van snelheid. Organisaties bewegen veel te snel. Drukte en stress leidt vaak tot spijt en verspilde moeite. Wie iets wil veranderen, begint bij zichzelf. Vandaag. Hier. Er is een innerlijke houding die je hierbij kunt aanwenden en om wezenlijke vragen te stellen: ‘nieuwsgierigheid’. Leren vertragen en stilstaan bij wat er echt toe doet: aandachtig. Luister en volg de mensen om je heen, leg je oor te luister bij hun verhalen. Krijg oog voor wat zich schuil houdt onder gedrag en ontdek wat creativiteit doet bewegen. Uit het hart. Rechtop. Oprecht. Laten we verbinding vinden, comfortabel leren zijn met elkaar en het doel volgen dat we voor ogen hebben. Het vergt moed om vaart te minderen en echt naar binnen te kijken, niet zozeer naar de oorzaak van je drukte, lawaai en bezigheden, maar naar hoe je creativiteit kunt omarmen en geïnspireerd kunt samenwerken. Adem in, adem uit.

Aandacht vrijmaken en benutten

Allerlei onderzoeken tonen aan dat ontspanning en aandacht tot een hogere concentratie en meer focus leiden. Je creatieve brein wordt geactiveerd en je wordt sensitiever naar je omgeving. Relaties worden sterker en verdiepen zich.


Naarmate je zichtbaarder en hoorbaarder wordt, zullen anderen zich makkelijker voor je openstellen. Wat je geeft krijg je. Wie met groepen werkt -  of voor groepen spreekt, wordt aantrekkelijker voor z’n deelnemers, studenten of publiek wanneer hij of zij er zelf helemaal bij is. Spreken begint bij luisteren. Leiderschap begint bij goed volgen.


Er is een innerlijke houding die je kunt aanwenden om aandacht te ontwikkelen en vrij te maken: nieuwsgierigheid. 

PROCESBEGELEIDING

  • voor management- of directieteams die zich mentaal willen voorbereiden op het nemen van strategische beslissingen of bij het bepalen van een visie of missie;
  • voor teams of afdelingen waar spanning en werkdruk de kwaliteit van de output beïnvloeden;
  • voor medewerkers waar de komende tijd een extra prestatie van wordt verwacht;
  • wanneer het gaat om de ontwikkeling van afdeling of teams, ten behoeve van meer betrokkenheid bij bedrijfsprocessen of ten aanzien van een gerichtere focus op het publiek, de klant of de doelgroep;
  • voor afdelingen en teams ten behoeve van de verbetering van de onderlinge communicatie of het vergroten van de zichtbaarheid en uitstraling. 
  • etc.

WORKSHOP

De kunst van het vertragen.DOELGROEP

Managers, teamleiders, projectleiders, adviseurs, professionals, (interne) coaches, trainers, opleiders, docenten etc.


ONDERWERPEN 


PRAKTISCHE INFORMATIE

Workshops wordt op maat ontwikkeld en uitgevoerd.

Duur in overleg.


> WERKWIJZEINCOMPANY

Neem voor verdere informatie contact op. Ik bespreek graag de mogelijkheden: 

(06) 397 828 55

hans@hansjeths.nl


CONTACT    PRIVACY

COPYRIGHT© 2019 HANS JETHS CONSULTANCY