WERKWIJZE

  • Mijn werkwijze is ervaringsgericht, diepgaand, hier-en-nu. Ik hanteer een veilige, directe benadering. Veel doen, oefenen en ervaren. 
  • In mijn begeleiding en trainingswerk gaat het niet zozeer om het overdragen van kennis. Die beklijft namelijk alleen als er ook een concrete ervaring aan gekoppeld is. Daarom ligt de nadruk in mijn werk op experiment en oefening. Door in een geanimeerde en veilige setting aan de slag te gaan met het materiaal ervaren deelnemers direct het effect ervan. Die ervaring helpt hen vervolgens het geleerde verder te oefenen en toe te passen in hun werk en persoonlijk leven.
  • Tijdens een training of begeleiding beweeg ik mee met de deelnemers met wat nodig is voor ieders ontwikkeling. Ik reik gedoseerd aan wat zelfvertrouwen en motivatie biedt om bewuste keuzes te maken en om juiste volgende stappen te zetten.
  • Uiteraard waarborgt veiligheid ieders proces de mate van diepgang. Dit bepaalt ook het uiteindelijke resultaat van trainingsactiviteit.
  • Ik ga uit van ieders eigen stijl en natuurlijke manier van doen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar wat iemand meer ontspannen maakt, of juist wat hem meer versterkt in de samenwerking met - of optreden voor een groep.
  • Deelnemers noemen mijn aanpak en werkwijze: direct, praktisch, resultaatgericht, procesgericht, oog voor detail, humorvol, veilig en diepgaand.WERKVORMEN

Ik maak gebruik van een groot aantal werkvormen. De meest favoriete zijn: Systemisch Opstellingen, Voice Dialogue, Interactiestatus, FunFaktor, meditatie, theaterwerkvormen en het enneagram.